Bij het kopen van een kookplaat moet uw eerste overweging de maat zijn. De kleinste kookplaten beginnen met een breedte van 30 cm (met een maximum van twee kookzones), terwijl de grootste tot ongeveer 120 cm gaan. Hoewel alle kookplaten verschillend zijn, is de meest gebruikelijke maat 60 cm (met vier kookzones). Een grote 5 kookzone kookplaat is er ook in 90 cm. Deze zijn vaak inductie. Uw tweede overweging zou de brandstofbron moeten zijn. In deze kopersgids zullen we de voor- en nadelen van elk uitleggen: GaskookplatenGaskookplaten zijn snel, krachtig en effectief. Ze zijn de favoriete kookplaat voor veel professionele koks en een blijvende favoriet in de thuiskeukens van Australië. Voordelen:Er is geen opwarmtijd – zodra u hem inschakelt, is hij aan. Veel mensen vinden dat de vlam een nuttig visueel hulpmiddel is, zodat u in één oogopslag kunt zien of het verwarmingsniveau correct is. Nadelen:Mogelijk is er in uw gebied geen aardgasaansluiting beschikbaar. Om dit probleem te omzeilen, kunt u mogelijk LPG gebruiken (d.w.z. flessen gas – zoals u zou gebruiken voor een barbecue), maar u moet een erkende loodgieter inhuren om de conversie uit te voeren. Elektrische kookplatenElektrische kookplaten zijn verkrijgbaar in twee soorten: massief en keramiek. Massieve elektrische kookplaten zijn voorzien van zichtbare solide verwarmingselementen die meestal een rood licht in het midden van elke kookplaat bevatten om aan te geven wanneer de kookplaat in gebruik is. Keramische elektrische kookplaten hebben een vlak glazen oppervlak. Het glas is versterkt om hitte te weerstaan, maar u moet er wel op letten dat u geen zware potten op het oppervlak neerstort. Veel mensen geven de voorkeur aan deze kookplaat omdat het gemakkelijk schoon te maken is en er goed uitziet. Bepaalde modellen keramische elektrische kookplaten lichten rood op wanneer de kookzone in gebruik is. Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van het kopen van een elektrische kookplaat: Voordelen:Over het algemeen zijn elektrische kookplaten de goedkoopste van het stel. Nadelen:Vergeleken met gas en inductie zijn traditionele elektrische kookplaten het minst energiezuinig. Inductie kookplatenInductiekookplaten zijn de laatste tijd ongelooflijk populair geworden, en terecht! Wat je ook leuk vindt om te koken, de kans is groot dat je fantastische resultaten krijgt met inductie. Voordelen:Inductie is ongelooflijk snel. Een inductiekookplaat brengt bijvoorbeeld veel sneller een grote pan water aan de kook dan gas. Dit maakt inductie een kostenbesparende en tijdbesparende keuze. |
Volgende artikel