Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

Waarom zou je een dakopbouw nemen?

In veel buurten waar de huizen vanuit de originele bouw uit twee woonlagen bestaan, zie je steeds vaker dat bewoners ervoor kiezen om een dakopbouw te laten plaatsen. Een dakopbouw is niet te verwarren met een dakkapel. Met een dakkapel creëer je extra ruimte op een zolder met een schuin dak. Dakkapellen zijn er in verschillende maten, maar ze zijn altijd kleiner, en daarmee minder duur, dan een volledige dakopbouw. Een dakopbouw is meestal een complete extra verdieping op je huis. Als alternatief kun je ook kiezen voor een gedeeltelijke dakopbouw.

Varianten uitvoeringen dakopbouw

De dakopbouw kent verschillende varianten. De meest bekende is de rechte dakopbouw. Hierbij worden de muren over de gehele oppervlakte van het huis recht opgetrokken om een extra verdieping te creëren. Een andere bekende variant is een dakopbouw met schuin oplopende muren, vergelijkbaar met een pannendak. Vaak zien we dan ook dakpannen aan de zijkanten. Veruit de meeste dakopbouwen hebben een plat dak. Waarom is het de moeite waard om een een dakopbouw te overwegen?

Extra ruimte in huis

Een open deur wellicht, maar met een dakopbouw heb je in een klap een stuk meer ruimte in huis. Twee, drie of zelfs vier extra slaapkamers zijn dan mogelijk. Je kunt er ook voor kiezen om een extra badkamer in de dakopbouw te plaatsen. Zeker met opgroeiende kinderen is dit een uitkomst tijdens het spitsuur met bijbehorende file voor de badkamer ’s morgens. Je kunt de extra ruimte ook gebruiken om er een mooie werkkamer in te richten. Thuiswerken aan de keukentafel mag leuk klinken, in de praktijk is het niet lang vol te houden. Een hobbykamer of sauna kan natuurlijk ook. Een dakopbouw biedt een hoop mogelijkheden om je woonplezier te vergroten.

Kosten Dakopbouw

Een dakopbouw is een grote investering. De kosten voor een volledig naar jouw smaak ingerichte dakopbouw kunnen richting de €50.000 lopen. Een bedrag dat de meeste mensen niet in hun achterzak hebben zitten. Voor een dakopbouw moet je meestal een extra hypotheek bij de bank nemen. Je verdient dit echter snel terug in de waardevermeerdering van je huis. In de meeste gevallen is de waardevermeerdering groter dan de investering die je hebt moeten doen. Voor de waardevermeerdering van je huis kun je zeggen: kosten dakopbouw maal twee.

Waarom zou je een dakopbouw nemen?

Gerelateerde artikelen

Een verhuiswagen huren

Data Masking: Bescherm jouw gevoelige gegevens effectief

Dit moet je weten voordat je in zee gaat met een internet marketing bureau